måndag 13 december 2010

Resa jorden runt för $418.

Glasgow & Edinburgh. En av de softaste resorna jag gjort. Nästa gång blir det Wien, kanske!

Det här med att resa jorden runt, eller överlag resa billigt, är ju något vi alla funderar över. Right? Och det går faktiskt att resa extremt billigt, nästintill gratis. Utan att välja Ryanair.

Hur? Genom att shoppa med rätt typ av kort.

Här är en grym guide (tyvärr inriktad på USA, går dock att applicera på Europa också) om en kille som ska resa jorden runt för $418. Här är en annan kille som bloggat om hur han flyger superbilligt fram och tillbaka över hela USA. Samma sak går att applicera på Sverige med SJ Mastercard eller SAS Eurobonus-kort (eller AirBerlin, Finnair etc). Istället för att använda sin banks Visa/Mastercard använder man reseföretagens kort som man får bonuspoäng på, som sen går att använda till att resa gratis eller billigt.

Om man dessutom gör som den här killen, lever på jobb man kan göra varsomhelst kan man ju resa nästan hur länge som helst. Härarbeta, eller paradisbusiness helt enkelt. Varsomhelst.nu.

Nån som ska med? :) (dags att börja shoppa med Eurobonuskortet då kan man ju lugnt sagt säga :D)

2 kommentarer:

Jakob sa...

Jag tycker det låter som en super idé. Jag är ju dock livrädd för kreditkort. Min kreditkortsskräck grundar sig nog mest i att jag tror man förlorar på det i slutända.

Btw skulle det behövas en hitch hikers guide... lonely planet är inte så bra.

Anton sa...

Ligger nåt i det! Det är kanske det man ska leva på när man är iväg, göra en sån guide... ;)