torsdag 12 maj 2011

En helt vanlig tisdag00.15 (precis efter att M.A.S.H slutat) ringer efter en taxi (fick ringa sju bolag innan napp). 01.30 går och lägger mig. 04.00 väckarklockan ringer. Taxin kommer 04.45. Tåget avgår 5.30 (i tid!). Sover på tåget (of course) och räknar att tillsammans med nattens 1,5h sömn iaf ha skramlat ihop 3h sömn. Anländer till ett soligt, varmt och fint Stockholm kl 7.50. Tar t-banan till Gamla Stan och hittar tillslut Svenska Institutet där jag ska hålla föreläsningen. Är lite tidig, så går ned till vattnet och funderar på vad jag ska säga (har kört presentationen tidigare i Göteborg så ej särskilt orolig).

Oförtjänt pigg dricker jag 2 koppar kaffe, minglar med de som ska lyssna och kör sen min 2h-föreläsning (inkl kort paus och två koppar kaffe till). Går rätt ok och känner mig pedagogisk men "wohooo rock'n roll you can do it"-attityden är ovanligt frånvarande. För lite sömn + för mycket nybörjarcrowd för att känna gunsten, kanske.

Äter lunch ihop med de som lyssnat, får beröm och folk är inspirerade. Känner mig nöjd. Värsta lyxlunchen nere vid vattnet, underbar fiskggryta. Diskuterar spjutkastning och Egypten. Tar t-banan ut till Telefonplan i tshirt och ett 27 grader varmt Stockholm. Sms:ar, ringer och mailar ifatt lite. Har möte med Hyper Island om gästföreläsningar och ehandel på ett trevligt fik i närheten.

T-banan tillbaka till Centralen. Nästa möte inställt, sms:ar och försöker få Sussie eller Tommie att fika med mig. Misslyckas och bokar om till ett tidigare tåg (sista platsen!). Dricker kollosala mängder vatten och äpplejuice i SJ Lounge. Tar X2000 16.06 (i realiteten kom tåget dock iväg 16.25) mot Lkpg. Sover hela vägen hem och lyssnar sönder Blues för Bodil Malmsten som av någon outgrundlig anledning känns som en beskrivning på mitt liv just nu. Kommer fram 18.00 och går till kontoret. Fixar lite med Charlotta och Martin, och går och fikar en sväng med Martin. Går tillbaka till kontoret, jobbar klart och svarar på lite viktiga mail som jag fått under dagen men inte hunnit ta tag i. Tar 20.35-bussen hem mot Bergs Slussar.

Äter en banan. Ipadar i soffan och tittar på Eurovisionsemin. Byter till Pluras Kök kl 22. Kollar Skenet Bedrar på TV4+ och precis efter det även M.A.S.H. Ipadar lite till och äter sallad till middag kl 00.20 med mor o bror. Borstar tänderna och surfar lite Hacker News. Skriver upp lite bra idéer i min Moleskine.

Släcker lampan, och somnar, kl 01.45. Till tonerna av Blues för Bodil Malmsten, förstås.

Inga kommentarer: