fredag 29 juli 2011

Roadtrip feat. kakbuffé

Madeleine Borgh

Tim Brynte & Madeleine Borgh

Anton Johansson

Utsikt över Vättern uppe på Omberg

Tim Brynte

Ruäkor

Vi roadtrippade lite i söndags. Efter en smärre chock av att Madde ringde och väckte mig och sa att hon redan var påväg att hämta mig och Tim, inköp av pärondryck (viktigt!) och en liten bilresa förbi Vadstena kom vi fram till det vi planerat för så länge, sett fram emot så länge, taggat för så länge - kakbuffén på Stubbegården. Och som den levererade! Kakor, bullar, KAFFE och en massa gott.

Efter att ha gottat oss i 2,5h (med mest kaffe och vatten, ska väl tilläggas men ändock ett 20-tal kaksorter var), gått på toa sjuhundratrettinio gånger var (med värsta hypermoderna spolknappen man inte ens behövde röra till Maddes förtjusning) och fått ett å annat regnstänk på oss var det dags att åka vidare. Vi skulle uppleva Östgötaslättens finaste pärlor.

Sagt och gjort. Stopp på Alvastra Kloster varvades med att åka upp på Omberg med regn och fin utsikt, rökstensutforskning och himla massa god utflyktsdryck av blandad karaktär (apelsindryck, pärondryck och smultron-passionsfrukt av älskade Eldorado, tre för 27 kr). För att avslutas med att lura en sovandes Madde i baksätet och ta det perfekta klimaxet på resan - åka till Gränna och äta ruökta ruäkor i hamnen. Ruätt trevligt, Ruätt episkt, Ruätt perfekt.

3 kommentarer:

Madde sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Madde sa...

Festisarna var ICAs, VÄLDIGT viktigt!

Anton sa...

Äsch då, men i Maddes Kokvrå var de tamejtusan från Eldorado :D