tisdag 3 januari 2012

A year in review - 2011

Återigen - en årssammanfattning om mig, av mig. Hälften glömt, hälften gömt.

Januari
Började januari med att ha några av de roligaste fikastunderna någonsin ihop med Karin, Sussie, Arvid, Anders, Becka mfl. Hade en helt spontan och framförallt hysteriskt rolig natt ihop med Henke. I sann reunion-anda drack jag även öl med Victor och Björn, firade Jockes födelsedag och drack mer öl med Victor. Föreläste om "How to get followers, fans and friends" på Folkungaskolan och skissade appar. Åkte till mitt nya andelshus i Ottsjö (utanför Åre) för första gången.

Februari
Rivstartade februari med att åka och hälsa på Angelica och Filip i Malmö. En resa som även innehöll ett av årets största klimax, cirkusfesten i Alnarp för att fira Krompan. Hann knappt ens komma hem innan jag åkte iväg på en annan höjdpunkt under året, YEOS Xchange London. En fantastisk resa innehållandes trevliga besök på såväl Spotify, Atomico, Bloomberg som Mahiki. Många nya vänner, skratt och erfarenheter.

Föreläste om Headler och ehandel på Vinterminglet SSMX i Stockholm. Fick väldigt fin feedback och startade en trend i social media-sverige med gröna hörlurar. Lärde känna Rikard, Evelina, Kenneth mfl på efterföljande pubrundan innehållandes ett redan klassiskt besök på Citykrogen.

Hade syrran hemma en stund innan hon började repetera inför årets showsäsong i Gävle. Började planera TEDxAlmedalen ihop med Joanna och Sofie samt kollade på bio med brorsorna i Stockholm. Blev intervjuad i vår företagsblogg.

Mars
Åt middag med Hessling, Tim och Virro. Hade myshäng med Madde och Victor. Blev ett år äldre och firad hemma. Blev ett år äldre och firad hos pappa. Blev kallad supertalang i artikeln "10 bloggar du måste följa". Kollade på hockey både med brorsan och jobbet.

Åkte till Malmö för att överraska Fille. En obeskrivligt rolig helg med Adam, Peter, Fredrik, Drougge, Simon, Bella, Angelica, Victor och såklart Fille. Episkt.

Njöt av att lära känna ännu fler YEOS-medlemmar i Entreprenörskyrkan och på Häringe Slott under årskonferensen. Föreläste om att bevaka och agera i sociala medier i Göteborg, bodde hos + hade trevligt med Hanna och Martin. Raggade studenter att söka jobb hos Twingly på Medieteknikdagarna i Norrköping. Gjorde samma sak, fast denna gång tillsammans med Martin, på IT-dagarna i Linköping. Avslutade månaden med årets första öl utomhus på en uteservering med bergsgänget.

April

Premiär för våra Pluras Kök-kvällar. Fantastiskt trevliga kvällar med bra mat, god dryck och tunga diskussioner. Tim, Virro, Madde och jag (+ eventuella gäster). Något vi fortsatte med under hela året. Fortsatte att känna av våren med 3,5or på bryggan med Jocke och några afterworkkvällar. Föreläste för Marknadsföreningen i Östergötland och började på allvar planera Almedalsveckan.


Maj
Festade på utekravallen med Tim och Madde. Pluras (aka Tims) Kök fick en uppföljare i Maddes Kokvrå. Föreläste om att bevaka och agera i sociala medier, igen, fast denna gång i Stockholm. Gav råd och feedback till Estniska och Finska entreprenörer. Spelade med Bonnkapälle på SOF.

Åkte till Berlin, Michelberger Hotel och NEXT11. Blev lite kär i såväl staden, hotelletkonferensen som människorna. Åkte hem igen, spelade med Bonnkapälle på ett kosläpp. Perspektiv. Spontanafterworkade lite med Twingly och planerade ihjäl mig för Twinglys 5-årsjubileum. Föreläste om ehandelstrender och sociala medier i Göteborg. Föreläste (återigen) om att bevaka och agera i sociala medier i Göteborg. Hade trevligt med såväl Hanna, Martin som Peter och Rikard. Började tycka Göteborg är helt ok.

Firade Twinglys 5-årsjubileum med en fantastiskt trevlig kväll på Gula Paviljongen i Folkets Park. Åkte till Cypern med Pappa, bröder och plastmamma för att hälsa på systeryster. Hade trevligt, var stolt över Emma och blev solbränd.

Juni
Spelade med Bonnkapälle på studenten. Började jobba med Hyper Island och Sveinung. Åt traditionsenlig sillunch hos Martin med Twinglyteamet. Firade midsommar hos Farmor och Farfar i Tyringe. Hade några härliga försommarkvällar med bergsgänget.

Juli
Seglade med Niclas och Niclas till Visby. Minglade, jobbade och hade en fantastisk Almedalsvecka. Var med i två paneldebatter, utsåg Årets Almedalsbloggare, var med i talkshowen God Morgon Almedalen varje morgon, var konferencier (och arrangör) av TEDxAlmedalen samt träffade tonvis med människor. Jobbade dygnet runt och var sönderstressad. Ändå nöjd, glad och vääldigt tacksam över en fantastisk vecka.

Firade farfars födelsedag i Tyringe med hjälmarkräftor och härliga sommardagar. Målade balkongen på Ådala och var för första gången på länge väldigt ledig (och offline). Hade många fina kvällar med familjen. Lyssnade på P1, hade trevligt i Maddes Kokvrå och roadtrippade i Östergötland med Madde och Tim. En fantastisk dagstripp med kakbuffé, duggregn och ruäkor.

Augusti
Grillade hos Lisa, myste hos Clas. Blev intervjuad om mitt Twittrande. Var för tredje året i rad på Sweden Social Web Camp. Mycket trevligt. Fikade hos tant Rut, hade mysigt med kompisar vid Stångån och lekte badlekar. Kollade på Becka när hon spelade i "The best of Tage" på Dahlbergs Café med Sussie och Elisabeth. Var på Polar Music Sessions och afterworkade.

Tack vare världens bästa Oscar, världens trevligaste Kristin och världens skönaste Carina började jag vara med i TV4 Nyhetsmorgon på söndagarna. Hälsade på hos Hanna och hade det väldans mysigt.

September
Var med än fler gånger i Nyhetsmorgon. Började spendera alltmer tid i Stockholm. Trivdes. Lyssnade på bra jazz med bersgänget på Flamman. Hade en härligt spontan kväll hos Madde med Victor och Joel som avslutades med en högst oväntad utgång på NH. Hängde med Oscar och Fabbe en varm sensommarlördagskväll innan ännu en söndagsmorgon i TV4-huset. Åt middag med Sara & co med efterföljande besök på vernissage. Hade många härliga stunder med Virro och Tim. Föreläste om personal branding på en Pecha Kucha-kväll i Norrköping.

Åkte till Norrköping och hade roligt på en ärtsoppa och punsch-kväll hos Peter i Norrköping med utgång på Trappan. Var på Tripbirds inflyttningsfest. Säsongsöppnade Pluras Kök hos Tim med chilistarka wraps. Föreläste och höll feedback-sessions för "min" klass på Hyper Island.  Var för första gången på Bokmässan i Göteborg och blev helt kär i både stad (äntligen!) och mässa. En fantastisk vecka på så många sätt och vis.

Oktober
Var på Top Gears premiärfest med Anna. Föreläste om ehandelstrender för Oriflame och hade ofantligt trevligt på "Übersocial afterwork på Amaranten". Kattvaktade Sören hos David och Frida och bodde därför i Stockholm i nästan två veckor i sträck. Trivdes. Brunchade och bluesjammade med Anna-Carin, fikade med Elaine och lunchade med Carina och Brit. Hade prettomiddag med Anders och Elisabeth, ölhäng med Evelina och Kenneth samt belgobarmeetup med bland annat Björn, Robin, Petter och Lars.

Var med i Nyhetsmorgon om Nya Facebook, Pluras Kökade lite mer och var på Halloweenfest hos Johannes och Therese. Minglade med ehandlare på Emeet, lunchade med Julia, firade syrran och fikade med Madde.

November
Var konferencier och inledningstalade på Inspirationcamp. Hade myshäng hos Madde med Victor. Var vikarierande hundägare på hundkurs alldeles för tidigt två lördagmorgnar i rad. Spelade på privatfest med Bonnkapälle och var med på kapällintaget.

Fick se mig själv i en bok för första gången, en .SE-bok om domännamn som Fredrik Wass intervjuade mig för under sommaren. Var på SIME samt Good Morning och hade roligt med Åsa, Matti, Eleonora och Cision på Spinngalan. Minglade på Internet Discovery Day och åt middag med Rikard. Föreläste i Mjölby om engagemang och sociala medier.

December
Började december med ett hektiskt dygn som inleddes med en workshop om "Den digitala sverigebilden" med NSU och sedermera ett snabbtåg tillbaka till Linköping för att föreläsa om bloggande. Några få timmars sömn och ett snabbtåg tillbaka till Stockholm var jag så med i en paneldebatt och höll ett litet föredrag om framtidens it i vården på Älvsjömässan. Ett fullspäckat dygn, minst sagt.

Fortsatte raskt vidare med ännu en Göteborgsresa för att åka på kundbesök hos Ylva på Västsvenska Turistrådet och lite andra möten med potentiella nya. Hade än en gång trevligt med Rikard men hann även med indiskt osande middag med Julia, Carro och Elina. 2012 blev verkligen året då jag började gilla Göteborg, om än i lagom mängd.

Julbord med jobbet, en halvdagssession med Hyper Island, en föreläsning för Almega och en AW senare så var det så äntligen dags för den kanske äldsta traditionen i min släkt - julgranstagningen. Blev en gran i år också, trots spöregn och förbaskat dåligt väder. En 50-årsfest för härliga Brit hanns också med men sen blev det julafton som firades med mor, bror och med att sjunga på midnattsmässa. En sväng till Tyringe på juldagen för lite lutfisk, en tågförsening hem pga stormen Dagmar på annandagen och så var det mellandagar med den traditionesenliga kompisfikan. Nådde inbox zero efter en heroisk rensning. Fick en didgeridoo och en trumpet i julklapp. Nyårslöfte 2012 - lära mig spela båda.

Nyårslunch hemma, nyårsmiddag hos Victor. Där har ni mitt december.

Och där var året slut. Gott nytt år! 2012 kommer bli magiskt.

5 kommentarer:

Evelina sa...

Vilken fin sammanfattning. Citykrogen ftw!

Anton sa...

Tack Evelina! Mycket glad över att vi hade så trevligt under 2011! I år kommer vi ha ännu roligare tillsammans.

Citykrogen it is! ;)

Anonym sa...

Kul att du äntligen börjar gilla Göteborg! :-)

Anton sa...

Mycket tack vare dig, Ylva ;)

Rikard sa...

Tänk vad fint. Jag vill segla till Almedalen i år. Kan du fixa?